Tur til Cádiz og Sherrytriangelet 12.-15.november 2019

Toledo

Velkommen til 4 dagers tur til Cádiz og Sherrytriangelet.

Årets «stortur» går vestover, til Cádiz og byene i Sherrytriangelet:
Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María.

Vi skal bo i Jerez, på hotell Meliá.

Dag 1:

Vi forlater Nerja og kjører vestover langs kysten. Vi passerer Málaga, Marbella, Gibraltar og Tarifa.

Vi stopper ved ruinbyen Baelo Claudio, ca 15 min kjøring nord for Tarifa. Byen blei grunnlagt av romerne ca 200 år f. Kr., og er i dag et arkeologisk museum. Et jordskjelv ødela det meste av byen, men vi kan fortsatt se ruiner av basilika, teater, markeder og tempel.

Vi fortsetter turen nordover langs Costa de la Luz. Her ved Atlanterhavet er det flatt landskap og enorme sandstrender, et eldorado for surfere.

Vi avslutter dagens reise i Jerez de la Frontera, ved hotellet som blir vår base på denne turen:
Hotellet heter Meliá (Tryp) Jerez og er et firestjerners hotell som ligger i sentrum av byen.
Det er et moderne hotell med stort resepsjonsområde, restaurant og bar - gode «treffpunkt».

Etter innsjekking er resten av dagen fri, uten fellesprogram.

Jerez de la Frontera er en av byene i det kjente Sherrytriangelet, har ca 200.000 innbyggere, og går for å være sherryproduksjonens hovedstad. Severdigheter: flott gamleby og sentrum, parker, handlegater, tapasbarer, sherrybodegaer ( f.eks Tio Pepe), flamencoklubber, rideskole&.

Dag 2:

Etter frokost kjører vi til Cádiz på heldagstur. Vi starter besøket med guidet tur i sentrum, og etterpå blir det god tid på egenhånd, til lunsj og rusling.

Cádiz er hovedstad i Cádiz-provinsen og ligger ytterst i Cádizbukta, nesten helt omgitt av sjø. Byen ble grunnlagt av fønikerne ca. 1100 år f.Kr. Cádiz gjør krav på å være Europas eldste by. I 1812 var byen en kort periode Spanias hovedstad og landets første grunnlov ble vedtatt her, etter at Napoleon hadde tapt Spania.

Severdigheter : Strandpromenaden med hager og åpne plasser, gamlebyen med en labyrint av smale smug og markeder, katedralen som er en av Spanias største, Museo de Cádiz, Torre Tavira som var byens ofisielle vakttårn m.m. Karnevalet i febr/mars er Spanias mest kjente.

På veien mellom Cádiz og Jerez kjører vi gjennom havnebyen El Puerto de Santa María, som har mange bodegaer og stor eksport av sherry.

Etter retur til Jerez er kvelden fri.

Dag 3:

Dagen tilbringes i Sherrytriangelet.

Etter frokost blir det anledning til å oppleve hesteshow i Jerez: Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre. Dette er en rytterskole med dressuroppvisninger, som skal være imponerende.. Dette er et valgfritt tilbud, påmelding og betaling ( 25 euro) ordnes i Jerez.

De som heller vil bruke noen formiddagstimer på egenhånd, har anledning til det.

Så kjører vi til Sanlúcar de Barrameda. Sanlúcar er kjent for sin lyse, tørre manzanilla, som er en type sherry. Vi besøker bodegaen Barbadillo Wine Cellar, og her blir det guiding og vinsmaking.

Fiskerihavna i Sanlúcar ligger ved munningen av Rio Guadalquivir, ved Doñana nasjonalpark. Byen har også flotte badestrender. Sanlúcar var utgangspunkt for Columbus sin tredje reise til Amerika, og Magellan sin ekspedisjon for å seile jorda rundt.

Om kvelden samles vi til fellesmiddag i Jerez.

Dag 4:

Etter frokost forlater vi hotellet og setter kursen østover og inn i landet.

I Arcos de la Frontera gjør vi et lengre stopp . Vi vandrer rundt i denne hvite landsbyen som ligger på et platå med steile klipper. De smale gatene knyttes sammen av støpte bueganger som holder husa på plass. Derav navnet Arcos (buer).

I Arcos blir det felles lunsj, før vi fortsetter hjemturen via Grazalema og Ronda.

Effektive kjøretider:
Dag 1: Nerja - Tarifa 2:30; Tarifa - Jerez 1:30
Dag 2: Jerez - Cádiz 0:35
Dag 3: Jerez - Sanlúcar 0:30
Dag 4: Jerez - Arcos 0:30; Arcos - Ronda 1:15; Ronda - Nerja 2:15

Påmeldingsfrist 27.oktober 2019

Prisen for Cádizreisen: € 335 p.p. + € 105 for enkeltrom.

Inkludert i prisen:
  • Busstransport
  • Guidet tur i Cádiz
  • Inngang Baelo Claudia
  • Guiding og vinsmaking i Sanlúcar
  • Fellesmiddag i Jerez
  • Felleslunsj i Arcos
  • Elena (svensk oversetter)
CADIZ
    IKKE inkludert i prisen:
  • Hesteshow: €25(påmelding og betaling i Jerez)
Betalingsfrist er 1.november 2019.
Betal til vår bankkonto. Banken er CaixaBank.
Bankdata finner du ved valg av FORENINGEN/Om foreningen i menyen på hjemmesiden.

Du deltar på egen risk, derfor må alle ha egen reiseforsikring.
Påmeldingen er bindende.

Bruk "kobling" når 2 skal melde seg på. Da får dere automatisk dobbeltrom.
Hvis man skal ha dobbeltrom og ikke er koblet, så skriv medlemsnummer på den du skal dele rom med i "Kommentar".
Les om dette under menyvalg MEDLEM/Hjelp/Påmelding på hjemmesiden.
Trenger du hjelp til påmelding kan du sende en epost til medlem@norskforeningnerja.com.

Mer info får du på medlemsmøtet 8.oktober.